Zraková pyramída v Súľove: kino premietané prírodou

Zraková pyramída v Súľove: kino premietané prírodou

PrírodaShow me Slovakia23. marca 2020

Zraková pyramída v Súľove je miestom, ktoré v rámci tipov na výlety po Slovensku, nemôžem opomenúť a určite odporúčam navštíviť.

Čo je zraková pyramída?

Nejde o pyramídu akú nájdete v Egypte, ide však o drevený ihlan, ktorý je umeleckým dielom. Autorom drevenej zrakovej pyramídy osadenej v malebnej prírode Súľovských skál je Juraj Gábor, ktorého cieľom bolo umožniť ľudom sledovať meniacu sa krajinu.

Pokiaľ radi navštevujete unikáte miesta s neopakovateľnou atmosférou, na ktorých načerpáte energiu a oddýchnete si, určite zájdite na výlet k zrakovej pyramíde v Súľove.

Zraková pyramída

Drevené kino

Toto miesto je ako dokonalý trailer na nádhernú slovenskú prírodu. Práve vďaka tomu, že zraková pyramída zužuje rozsah toho, čo vidíte, dokážete sa oveľa intenzívnejšie sústrediť na výhľad, ktorý ponúka. V návštevníkoch umocňuje pocit, že sedia pred obrovskou obrazovkou, alebo v kine, kde im príroda premieta svoj vlastný film.

Ako sa k zrakovej pyramíde dostanem?

Unikátny drevený objekt je umiestnený na lúke v Súľove.

Orientačným bodom pre výlet do Súľova pre ľudí prichádzajúcich z ktoréhokoľvek kúta Slovenska, či sveta, je krajské mesto Žilina.

Odtiaľ budete musieť pokračovať do Bytče, z ktorej sa priamo do Súľova dostanete autobusom. Cesta trvá približne 15 minút. Prípadne môžete cestovať osobným vlakom do Predmiera a potom autobusom do Súľova.

Ak sa vyberiete autom, zaparkovať sa dá priamo v obci neďaleko evanjelického kostola.

Z obce pokračujete peši. Prechádzka vedie po nenáročnej trase, na ktorej konci sa pred Vami odkryje lúka, na ktorej uvidíte zrakovú pyramídu.

Zraková pyramída v Súľove.

Čo ešte vidieť v okolí?

Ak by ste mali čas a chuť objavovať viac, v tomto kraji je možností neúrekom.

Už v Žiline môžete navštíviť napríklad tajné zákutia podzemných priestorov – katakomby v Žiline.

Výlet k zrakovej pyramíde môžete tiež spojiť s túrou do Súľovských skál, ktoré sa nachádzajú neďaleko a tiež s návštevou Súľovského hradu.

Jednou z ďalších atrakcií, ktoré táto oblasť ponúka, je prechod Manínskou tiesňavou. Ide o najužší kaňon na Slovensku, ktorý vznikol činnosťou potoka a jeho obtekaním skál.

O čosi ďalej sa nachádza jeden z najväčších a najnavštevovanejších hradov na Slovensku – hrad Lietava.

Kedy zrakovú pyramídu navštíviť?

Otváracie hodiny sú 24 hodín denne, 7 dní v týždni a vstupné je zdarma :).

Tento unikát môžete teda navštíviť kedykoľvek. Tak ako to však býva na obľúbených turistických miestach, počas niektorých dní sa tu zhlukuje väčšie množstvo ľudí. Ak si teda chcete vychutnať trošku súkromia bez ďalších zvedavcov a návštevníkov, určite odporúčam vybrať sa na výlet cez týždeň.

Priamy prenos nádhernej slovenskej prírody v drevenom kine na lúke neďaleko Súľova je zážitkom v každom ročnom období.

Súľov, Slovensko.

V prípade, že budete mať záujem podeliť sa o Vaše zážitky z návštevy zrakovej pyramídy v Súľove, budem veľmi rada, ak mi zašlete e-mail na info@showmeslovakia.eu.